Zandstraat

ZANDSTRAAT, Bassevelde

Uitbreiding bij een zonevreemde woning met bijhorende schuur. (2019)

De vraag van de bouwheren bestond erin om de woning te verbinden met het bijgebouw dat dienst doet als ontspanningsruimte. De bestaande keuken werd te klein bevonden, de luifel overbodig en het contact met de tuin minimaal.

Om de keuken en eetruimte uit te breiden werd de ruimte onder de bestaande luifel toegevoegd aan de woning. Hiervoor werd de oude buitenwand gesloopt en de nieuwe wand volledig beglaasd en voorzien van een fijne profilering.

De woning en de schuur werden verbonden via een glas-volume dat visueel zo eenvoudig mogelijk werd gehouden. Om het geheel te versterken en sober te houden werd een doorlopende bekleding in zwarte aluminiumprofielen voorzien en werd de buitendeur naar het glasvolume in de bekleding weggewerkt.

renovatie residentieel