Vliet

VLIET, Boekhoute

De uitdaging voor deze woningrenovatie (2009) in het dorp Boekhoute, bestond erin om een klassieke Vlaamse woning uit te breiden, te moderniseren en in te passen in een typisch vlaams straatbeeld met diverse typologieën. De volumetrie met een extra bouwlaag diende ingepast te worden in een aflopende straat, met kleine woningen voorzien van hellende daken. Door de schakeling van de volumes en materialisatie, trachten we het volume in te passen in de schaal van zijn omgeving, met een optimale indeling voor zijn gebruikers.

Aansluitend, werd ons in 2015 gevraagd om een onopvallende poolhouse op te richten in de tuin, langsheen het zwembad.

Er werd geopteerd voor een langwerpig volume, met schuin oplopend groendak naar de woningzijde. Op die manier gaat het volume, gezien vanaf de woning, op in de groene tuinomgeving. Gezien de schuine ligging tegenover het buurperceel, werd geopteerd voor lamellen om de inkijk te beperken maar het overdekte volume toch open te houden.

renovatie residentieel

Delen: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+